Приветствую Вас, Гость
Главная » 2014 » Март » 13 » Скарби бабусиної скрині
20:49
Скарби бабусиної скрині
 
   Виховання починається із засвоєння дітьми духовних надбань рідного народу. Педагогічний колектив Зубівського НВК практично впроваджує в навчально-виховний процес культурно-історичні традиції, звичаї, обряди.
            Кафедра вчителів початкових класів, яку очолює спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель Голуб Світлана Іванівна, вважає, що важливим джерелом творчості дитини є народна педагогічна мудрість та найкращі виховні традиції народу. Цікаве народознавче свято «Скарби бабусиної скрині» відбулося напередодні Шевченкового ювілею та Міжнародного жіночого дня.

           Роль господині, котра представила дітям і гостям реліквії скрині, виконала бабуся третьокласниці Леся Степанівна Ведмідь. Кожен клас (від першого по четвертий) готував проект, а всю роботу спрямовувала Голуб С. І. Відрадним є те, що захід мав масовий характер (виступали діти, їхні матері та бабусі, учителі).
          Школярі з цікавістю слухали і бачили: а що ж там зберігалося в скрині?.. Це і рушник, і хустина, і сорочка, і віночок, і калина… Господиня-бабуся цікаво розповідала присутнім про те, що символізує собою кожен цей оберіг, а діти, матусі виконували пісні про калину, рушник, хустину, сорочку…
  


Просмотров: 903 | Добавил: Sirco423 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: