Приветствую Вас, Гость
Главная » 2013 » Декабрь » 5 » Рідна мова в рідній школі
17:08
Рідна мова в рідній школі
 
« Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…», - такими словами визначив Панас Мирний у свій час роль мови в житті народу.
У стінах Зубівського НВК склалася добра традиція – вшановувати рідну українську мову. Учителька початкових класів Верещака Наталія Миколаївна разом зі своїми вихованцями – учнями 1 -  4 класів – організувала та провела літературно – музичну композицію « Ой, роде наш красний…» На свято запросили найдорожчих гостей: батьків учнів, учителів, дітей.

Школярі готуючись до свята, виготовляли «віночки»   свого роду. Як і годиться,усі учасники свята одягнені в українські національні костюми. Тут звучать зворушливі вірші про мову, її багатство, невичерпність. Учні з душевним трепетом у голосі звертаються до присутніх  любити, вивчати, поважати свою рідну мову. Згадуються і найдавніші перлини народної творчості – прислів’я та приказки. Не обходиться на святі без жартів та гумору і , звичайно, без неповторної народної пісні.
Щоразу дивишся на своїх вихованців і душа радіє: ніщо безслідно не зникає, не проходить марно. І не одна краплина любові й добра залишиться в серцях молодших школярів. Істинно: рідна мова – в рідній школі!
 

Просмотров: 838 | Добавил: Sirco423 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: