Приветствую Вас, Гость
Главная » 2013 » Март » 16 » Ім’я Шевченка стукає в серцях…
12:54
Ім’я Шевченка стукає в серцях…
 
Щовесни, коли тануть сніги,
І на рясті просяє веселка,
Повні сил і живої снаги, - 
Ми вшановуєм пам'ять  Шевченка…

У історії назавжди залишаються імена, котрі з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Григоровича Шевченка. 199 років минуло від дня народження Митця, проте й нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово любові до народу, до рідної землі.
Традиційними у Зубівському НВК є щорічні шевченківські свята.
Один день Тижня шевченкознавства мав назву «У вінок Кобзареві». Це були змагання між командами учнів 5-8 класів («Кмітливі читайлики» та «Юні літературознавці»). Вони пройшли у формі літературної вікторини. Школярі вели літературно-музичну дуель на кращого знавця життя і творчості Т.Г.Шевченка. Цікаво пройшла розминка – це бліц-опитування (про головні віхи життєвого й творчого шляху Кобзаря). Конкурси («Світла голова», «Переплутанка», «Акторська дуель», «Ланцюжок», «Знавці змісту поезій», «Капітане, підтягнися!») продемонстрували вміння обох команд розв’язувати кросворди; з поданих складів утворювати окремі речення з поезій Шевченка; виразно декламувати поезії Кобзаря, уміння складати у певній послідовності хронологію життя Митця.
Найцікавішим конкурсом, який сподобався учасникам і гостям, був, так званий, креативний (з монітора комп’ютера звучать рядки з творів поета; коли диктор змовкає, - діти продовжують декламувати далі).
На закінчення змагання обидві команди повинні були за одну хвилину записати якнайбільше назв Шевченкових творів.
І ось свято завершується… Журі підводить підсумки (команда «Кмітливі читайлики» - 39 балів; «Юні літературознавці» - 36).
Цікаве літературно-музичне дійство підготувала вчитель літератури й музичного мистецтва Ошека Наталія Олександрівна. Найцікавіші моменти свята зафотографувала керівник методоб’єднання вчителів гуманітарно-суспільного циклу Десятник Любов Василівна.
Зі словами напуття звернулась до дітей учитель-словесник Наталія Ошека: «Тарас Шевченко все своє життя і свій талант присвятив українському народові, своїм сучасникам і нам, нащадкам. Будьмо вдячні йому і за «Заповіт», і за «Гайдамаки», і за «Катерину»… Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх; шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар… »
 

Просмотров: 563 | Добавил: Sirco423 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: